A kultúra házhoz jön

Gazdag programmal kecsegtet az idei losonci őszi kultúrális fesztivál. Mindenki találhat kedvére valót a sokrétű kínálatban. Az érdeklődőket komolyzenei koncertek, színházi előadások, érdekes helytörténeti séták és előadások, gyalogtúrák és játszóházak várják. Minden korosztály megatlálhatja e színes ajánlatban a kedvére valót. (Az egyes programokról majd beszámolunk bővebben.-szerk.megj.-)

Tengeri fürdő: Miraj Resort

A Miraj Resort tengeri fürdő területén sós, tengervízzel töltött medencék, homokos strand, pálmafák és bár várja a vendégeket terasszal. A medencében számos masszázs fúvóka, vízesés is található. A medence részét képezi egy kisebb, elválasztott medence is, melyben a víz mélysége 50cm.  Ünnepnakonok és hétvégéken a nagy érdeklődésre való tekintettel, javasolt 09:00 előtt érkezni, vagy telefonon keresztül érdeklődni a fürdő foglaltságáról. A belépő árának tartalma: napozóágy, napernyő, korlátlan belépő a tengeri fürdőbe, öltöző és zuhanyzó.

Losonci katolikus templom

A templom 1760-ban épült fel a kékkői Balassa Pál, földbirtokos anyagi támogatásával. Mai alakját az 1792-es bővítésekor nyerte el, Szűz Mária látogatásának tiszteletére szentelték fel. 1849. augusztus 9-én tűzvész áldozata lett, 1850-ben építették újjá. Egyhajós épület, utólagosan hozzáépített sekrestyével és főbejárata felett toronnyal, melynek magassága a kereszttel együtt 38,6 m. Az első harangját 1873 körül a losonci harangöntő műhelyében Benjamin Stephanides készítette, a másodikat 1822 körül Michael Heidenberger. Tornyát 1924-ben fejezték be. Mai belsejét 1894-es restaurálásakor nyerte el. A festési munkálatokat Ádám Gyula, festő végezte. A nagy, a két kis valamint az akkor felállított negyedik Jézus szent szívéhez címzett oltárt, a fő oltár két oldalán felállított Szt. László és Szt. István szobrát valamint a szószéket Komáromy László, rákospalotai oltárépítő és aranyozó készítette el a rozsnyói püspök által jóváhagyott tervek szerint.